Clinical

Kostenbesparend

Met het oog op de vermindering van de behandelingskosten werd de DBB-EXA ontworpen om de disposables te verminderen. Dankzij de historische betrouwbaarheid en de kwalitatief hoogstaande mechanische en hydraulische onderdelen van de DBB-series, biedt de DBB-EXA minimale onderhoudskosten en simpel preventief onderhoud.

  • Primen / vullen, bloedteruggave en bolus bij tensie daling wordt uitgevoerd met dialysaat, hetgeen fysiologische vloeistof bespaard
  • Online priming, bloedteruggave en bolus bij tensie daling wordt uitgevoerd zonder substitutielijn, noch speciale connector, waardoor eveneens extra kosten worden bespaard.
  • Online priming, en substitutievloeistof wordt verkregen via een geïntegreerde dubbele trap cascade met endexotine filters.
  • Priming vloeistof uit het extracorporele circuit kan afgevoerd worden via de afvoer connector, waardoor geen opvangzak nodig is. Deze afvoer connector wordt wel bij infuus- als online priming gebruikt.
  • De vloedvolume monitor (BVM) werkt met de standaard Nikkiso bloedlijn, zonder extra materiaal.
  • Het beeldscherm reageert automatisch, dankzij een geïntegreerd bewegingsdetector.

Geautomatiseerd DFAS

De verpleging in de dialysecentra heeft, naast de patiëntenzorg, vele taken te vervullen zoals bloedlijnen plaatsen en primen, ingeven van patiënt data en bloedteruggave, enz. . Het volautomatische dialyse systeem (Dialysis Fully-Automated System) kan deze taken veréénvoudigen en deels overnemen.

Dit resulteert eveneens in een belangrijke vermindering van handelingsfouten en contaminatierisico’s.

Patiëntkaart

Het behandelingsvoorschrift en de gegevens van de laatste 3 dialysesessies kunnen op de patiëntkaart bewaard worden. De verpleegkundige legt de patiëntkaart op het toestel voor het einde van de voorbereiding en laadt de gegevens in het toestel. De gegevens van de laatste 3 behandelingen kunnen opgevraagd worden. Na de behandeling worden de dialyse gegevens automatisch op de patiëntkaart geladen.

Met het gebruik van deze patiëntkaart kan het dialysecentrum geautomatiseerd werken, zonder extra netwerkkosten. Indien de dialyse afdeling uitgerust is met een dialyse Netwerksysteem kunnen zowel de patiëntals de behandelings-gegevens onderling uitgewisseld worden tussen de DBB-EXA en het dialyse software systeem.

Gebruiksvriendelijke interface

De gebruiksvriendelijke interface geeft praktische hulp met intuïtieve, grafische instructies. Deze interface is ontwikkelt om het gebruik te vereenvoudigen.

Door gebruik van D-FAS en de patiëntkaart wordt het aantal schermen en het gebruik van toetsen tot een minimum beperkt. De schermen kunnen aangepast worden aan de wensen van het dialysecentrum.

Controle van bloeddruk patiënt en bloedvolume

De DBB-EXA kan de bloeddruk meten met een geïntegreerde BPM (Blood Pressure Monitor). De tijdsintervallen tussen de metingen kunnen manueel, automatisch of continu ingesteld worden. De resultaten worden grafisch weergegeven en de UF flow kan automatisch vermindert worden zodra het een bepaalde waarde bereikt.

Overige opties

Biedt continue meting van de dialyse dosis, zonder extra kosten voor disposables en zonder de behandeling te onderbreken (standaard inbegrepen). Bloeddrukmeter (BPM) met UF reductie.

DBB-EXA™ meet de dBV continu tijdens de dialysebehandeling. Dit is de basis voor de automatische sturing van het UF en de conductiviteit controle, zodat de patiënt de ideale dBV curve volgt en een optimale bloeddruk tijdens de behandeling heeft.

TMP Sub controle levert een hulpmiddel om het maximaliseren van het substitutievolume.

Home